Jak zrobić pyszną, chrupiącą przekąskę z kapusty. Zaskoczę Cię tym przepisem
Uwielbiasz kapustę? Chrupiące przekąski?
A może by tak połączyć to w całość i rozkoszować się tanim i nieprzyzwoicie pysznym rarytasem. Polecam spróbować ze znajomymi i rodziną lub wysłać w mediach społecznościowych.
SKŁADNIKI:
- 1 główka kapusty
- 3 jajka
- 4 łyżki majonezu
- 3 łyżki mąki
- 0,5 łyżeczki soli
- przyprawy do smaku
PRZYGOTOWANIE
Przygotuj się na 15 minut tworzenia niespotykanie prostej przekąski w której się zakochasz od pierwszego skosztowania. A więc zaczynajmy 🙂
Do dużego garnka wlej wodę, posól, zagotuj. Włóż kapustę i zostaw na trzy minuty. Wyciągnij kapustę i pozostaw do wystygnięcia.
W międzyczasie przygotuj ciasto, mikserem wymieszaj jajka z majonezem.
Dosyp mąkę, sól i przyprawy. Następnie każdy liść kapusty podziel na 2 -3 kawałki. Obtoczone w cieście smaż na patelni na złocisty kolor.
Przysmak jest już gotowy, myślę że zajęło Ci mniej niż 15 minut samego przygotowania, no chyba ze gotowałeś \ łaś wodę na kapustę od bardzo schłodzonej.